среда, 6 февраля 2013 г.

вирощування промислової риби в басейнах

До реч, тляпю можна вирощувати  у садках та басейнах спльно з коропом. Адже при цьому риба харчуться екскрементами коропа, наростами на стнках. ¶ тим самим очища воду, покращу гдрохмчний режим. Можна вирощувати тляпю  у ставках. Правда, при цьому слд пам ятати, що перод з температурою води вище 23`С повинен бути не менше 4-х мсяцв (характерний температурний режим для пвденних областей Украни). При температур 10-12`С риба гине. Тому на холодний перод маточне та ремонтне поголв я потрбно тримати у басейнах з пдгрвом води.

Та якщо рибу навть спецально не годувати, а утримувати тльки на природному корм, тляпя може давати урожай в межах 1 тонни живо ваги з гектара.

В Укран  13,5 тис. га водоймищ-охолоджувачв. За радянських часв були спроби ввести в х аквакультуру переселенцв з теплих вод нших частин свту. Проте дал експериментв справа не пшла. ¶ на сьогодн ретрансформаця перспективних видв риб залишилася тльки в експериментах науковцв. В тому числ,  у питаннях рибництва тляп.

У США пшли ще дал. Тут спецально для рибництва був виведений гбрид, так звана тляпя червона , який невимогливий до утримання та швидко росте. У Рос пдсобн рибницьк господарства промислових пдпримств, де технолог вимагають великий охолоджувальний водообг, теж збирають урожай тляп для реалзац членам колективу.

Тропчна тляпя вийшла на друге мсце у свт (псля коропа) по обсягах товарного рибництва. · щорчний улов склада до 1 млн. тонн. При цьому рукотворна географя промислового поширення риби давно вийшла за  ареали у Африц та на Близькому Сход. Рибу розводять та вирощують у кранах Пвденно-Схдно Аз та Центрально Аз, а також у бльшост кран Латинсько Америки, на пвдн ґвропи. А Китай, зокрема, вирощу цю рибу не тльки для потреб свого населення, а   головним  постачальником на свтовий ринок.

Журналист: Петро Осипенко Дата: 11.04.2009 Прочитано: 4814

- интернет-магазин с доставкой по Украине.

Тляпя : Ореохромс : Мозамбкська, нльська тляп : Тляпя ауреа

Комментариев нет:

Отправить комментарий